Slechts nieuws voor onze vrienden in Surinama,Martinair stopt op Suriname !!.

Hoop niet dat ze ook op Tobago gaan stoppen ?

Ben bang dat het ook niet zo goed gaat met Martinair, ze worden ook keihard aangepakt door die vreselijke ECO tax!

IK HAAT deze regeering, alle blanke nederlanders gaan voor 30 euro naar hun huisje in de Algarve maar alle lange vluchten en immigranten hard straffen met 200tot300 euro eco tax ! Stelletje KLOOTZAKKEN!

zo dat moest ik ff kwijt.

http://www.parool.nl/parool/nl/30/ECONOMIE/article/detail/15996/2008/06/03/Vlucht-op-Paramaribo-weer-duur.dhtml

Vliegen naar Suriname wordt in september een stuk duurder. Martinair stopt met vluchten naar Paramaribo. De verbinding komt zo weer in handen van de KLM en SLM.

Martinair vliegt sinds oktober 2006 tussen Schiphol en Paramaribo. Daarmee werd de alleenheerschappij van de KLM en Surinam Airways (SLM) doorbroken - tenzij Martinair wordt gezien als dochter van de KLM, die de helft van de aandelen in handen heeft.

Volgens Martinair is de verbinding nauwelijks rendabel. Sommige vluchten zitten nagenoeg vol, andere zijn bijna leeg. Het aantal vluchten per week werd eerder al teruggebracht van drie tot twee.

Martinair was tot enkele honderden euro's goedkoper dan de KLM of SLM. Die zeggen niet van plan te zijn hun prijzen te verhogen nu de enige concurrent wegvalt. Dat hoeft ook niet. Omdat de KLM en SLM de maximaal 546 passagiers van Martinair opvangen, zullen hun toestellen sneller vollopen. Goedkope stoelen zullen daardoor veel sneller dan nu weg zijn, waardoor alleen de duurdere zitplaatsen beschikbaar zijn. Economyklasse bij de KLM kost elf- à vijftienhonderd euro.

Surinaamse belangengroepen strijden al jaren, via de rechter en via kartelwaakhond NMA, voor lagere prijzen en een betere service op de Surinamevluchten. De NMA vond de tarieven in 2006 hoog, maar eerlijk.

Mahit Jankie van de Vereniging van Reizigers, een Surinaamse belangengroep die zich inzet voor goedkopere vluchten, verwacht dat de KLM en SLM hun prijzen nu weer stilletjes zullen opvoeren. ‘'Met mate, want de NMA houdt ze goed in de gaten.’'

Zijn pogingen andere luchtvaartmaatschappijen voor de route te interesseren, zijn op niets uitgelopen. ‘'Bij Alitalia zeggen ze dat ze het niet doen vanwege afspraken met de KLM. En in Suriname wordt elke poging de SLM te beconcurreren geboycot.’' (HERMAN STIL)